Köp en hundbur för din hunds trygghet

Många kanske undrar varför man ska ha en hundbur när man har pli på sin hund och ändå har ett koppel till den som man alltid använder när man är bland folk. Men då tänker man fel, en hundbur är inte alltid till för att hunden ska hållas på plats hela tiden på samma ställe. Nej det handlar ofta om hundens egen trygghet och säkerhet. Hundbur är ett ställe som är bara hundens som ingen annan kan ta sig in i och inkräkta på. Man kan jämföra det med ett eget rum så som vi människor vill ha det.

Hundburen skyddar din hund i bilolyckor

Men speciellt viktigt är det att du har en hundbur i bilen som hunden kan åka i, i bagageutrymmet eller vart ni nu placerar hunden. Eftersom att djuret inte kan ha bälte och skyddas på så sätt som vi människor kan så måste vi se till att han eller hon ändå hålls på plats om det skulle ske en olycka, eftersom att de största skadorna sker på djuret och även er resten av passagerare som åker i bilen om hunden inte skulle hållas på plats utan flyga fram i bilen av kraften från krocken. Även att hålla hunden undan från dig som kör är väldigt viktigt, om hunden är lös utan hundbur i bilen så kan den krypa fram till föraren och då kan det gå riktigt illa om man tappar fokus på en väl trafikerad väg.

När du ska köpa hundbur beror det helt på vilken ras och storlek hunden har, det säger ju sig självt vilken storlek beroende på hur stor hunden är men det är inte alltid lätt att veta vad man ska välja. Därför är det bra att rådgöra med veterinär eller djurbutiksbiträde som säljer dessa innan du köper någon så hjälper de dig med vilken hundbur som passar er bäst.